- Διαφήμιση -

Ξαναζούμε την πιο carefree δεκαετία της μόδας. Από τη ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΝΤΑΝΗBrigitte Bardot

Αν η δεκαετία των 70s σου φέρνει στο μυαλό κορίτσια με παντελόνια καμπάνα και λουλούδια στα μαλλιά, βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Η αλήθεια είναι όμως ότι πέρα από το κομμάτι της εμφάνισης, η συγκεκριμένη μόδα είχε να κάνει και με το attitude, με την ανέμελη και παιχνιδιάρικη δηλαδή διάθεση που χαρακτήριζε τις γυναίκες εκείνης της εποχής. Αυτό το laid-back πνεύμα αποτυπώνονταν φυσικά και στα ρούχα τους, δημιουργώντας ένα στυλ που παραμένει ζωντανό μέσα στον χρόνο και δεν παύει να αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι και σήμερα.

- Διαφήμιση -

31
Πώς θα το υιοθετήσεις; Ανάλαφρα υφάσματα, ενδιαφέροντα prints και εντυπωσιακά headpieces θα γίνουν οι stylish σύμμαχοί σου, φέρνοντας έναν αέρα από τα “παιδιά των λουλουδιών” στο look σου. Αν τα θεωρείς extreme ή κάπως μακριά από τις συνηθισμένες επιλογές σου, μπορείς να ξεκινήσεις ενσωματώνοντας ένα στοιχείο απ’ όλα αυτά στην εμφάνισή σου, ώστε να εξοικειωθείς σταδιακά.

sharon tate

Μία τσάντα με κρόσσια, ένα φόρεμα σε στυλ τουνίκ ή ένα παντελόνι καμπάνα με έντονο pattern θα σε εισάγουν εύκολα κι ανώδυνα στον χαρούμενο αυτό κόσμο. Είναι να μην κάνεις την αρχή, πίστεψέ μας! Προσοχή! Τα λουλούδια, κρόσσια, μακραμέ και ψυχεδελικά prints στον υπερθετικό τους και σε total look, θα σε κάνουν περισσότερο να μοιάζεις με τη Ρένα Βλαχοπούλου στο η «Θεία μου η Χίπισσα» και λιγότερο με trendsetter. Παν μέτρον άριστον!

house-of-harlow-1960-three-strand-evil-eye-headpiece

Αναζητάς την πιο εύκολη οδό για το 70s μονοπάτι; Tι πιο απλό κι εντυπωσιακό από ένα statement headpiece! Παίξε με τα υλικά και πειραματίσου με τα σχέδια προκειμένου να βρεις το ιδανικό που θα συνοδεύσει το εκάστοτε outfit σου, ανάλογα πάντα με την περίσταση. Δε χρειάζεται να είσαι star του Hollywood για να τα δοκιμάσεις, αρκεί να νιώθεις star μέσα σου!


street-style-Miroslava-Duma-headpiece1