- Διαφήμιση -

Η μαγειρική σόδα είναι ένα από τα συστατικά που υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό και το οποίο έχει πολλαπλές χρήσεις στον τομέα της ομορφιάς. Μερικές από τις ευεργετικές της ιδιότητες είναι η απομάκρυνση των μυρωδιών, η διόγκωση στο ψήσιμο, η καταπολέμηση των βακτηριδίων και η καθαριστική της ικανότητα.

1. Ανακουφίζει ένα τσίμπημα από έντομο

- Διαφήμιση -

Φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και εφάρμοσέ τη στο σημείο του τσιμπήματος. Άστην να στεγνώσει για 2 λεπτά και σκούπισέ τη.

2. Φρέσκαρε τα χέρια σου

Ανάμειξε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος νερού και τρίψε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας. Ξέπλυνε και είσαι έτοιμη.

3. Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα sneakers σου

Απλά εφάρμοσε λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια, κούνησέ τη να πάει παντού και άφησέ τη να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια άδειασε τη σκόνη και τα παπούτσια σου θα μυρίζουν όμορφα.

4. Στοματικές πλύσεις

Βάλε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερού και κάνε στοματικές πλύσεις με αυτό το μείγμα.

5. Καθάρισε τις βούρτσες των μαλλιών σου 

Πάρε ένα λεκανάκι με νερό και ρίξε μέσα λίγη μαγειρική σόδα. Βύθισε την βούρτσα με τα δόντια προς τα κάτω μέσα στο μείγμα και αστη τη να μουλιάσει για 20 λεπτά. Έπειτα βγάλτην, ξέπλυνε και σκούπισέ την.

6. Απομάκρυνε τα μαύρα στίγματα

Δημιούργησε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια εφάρμοσέ την στις περιοχές όπου έχεις μαύρα στίγματα και αφησέ τη να δράσει για 10 λεπτά. Αυτή η μάσκα μπορεί να γίνει 2-3 φορές την εβδομάδα.

7. Dry shampoo

Απαλλάξου από την λιπαρότητα των μαλλιών δημιουργώντας το δικό σου ξηρό σαμπουάν με λίγη μαγειρική σόδα. Εφάρμοσε τη σκόνη απευθείας στις ρίζες, τρίψε την ελαφρώς και χτενίσου.