- Διαφήμιση -

Λιπαρότητα… αυτή η μάστιγα που κάνει τη ζωή σου αλλά και τη φροντίδα της επιδερμίδας σου ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο στοχευμένα προϊόντα, τα οποία μαζί με τις κατάλληλες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά. Από τη Μαρία Μεϊντάνη

-Το κατάλληλο καθαριστικό προσώπου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Προτίμησε κάποιο αρκετά ήπιο ή, αν θέλεις κάτι πιο δραστικό, προμηθεύσου ένα cleanser που περιέχει συστατικά που στοχεύουν στην ακμή, όπως το σαλικυλικό ή το γλυκολικό οξύ, τα οποία λειτουργούν το ίδιο καλά και στα λιπαρά δέρματα. Α, και μην ξεχνάς, όταν πλένεις το πρόσωπό σου, το νερό δεν πρέπει να είναι ούτε καυτό, ούτε πολύ κρύo.

- Διαφήμιση -

SONY DSC

Oil Balancing Mat Cream, Macrovita, €14,50

239965[1]

 

Blemish Cream, Jurlique, €28

– Μετά τον καθαρισμό, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια ήπια τονωτική λοσιόν, η οποία θα επαναφέρει το ph της επιδερμίδας σου στα φυσιολογικά επίπεδα. Φρόντισε όμως να την εφαρμόζεις μόνο στα σημεία που εμφανίζουν λιπαρότητα, καθώς μπορεί να σου δημιουργήσει ξηρότητα στο υπόλοιπο πρόσωπο.

cream-gt-peptide-aknicare-50ml-synchroline[1]

Aknicare Cream, Synchroline, €19,50

-Μην κάνεις το λάθος να αμελείς την ενυδάτωση του προσώπου σου επειδή πιστεύεις ότι δεν τη χρειάζεται. Απλώς, φρόντισε να επιλέγεις ελαφριές συνθέσεις και απόφυγε τις βαριές ενυδατικές κρέμες που στην περίπτωσή σου φράζουν τους πόρους και δημιουργούν σμήγμα.

– Ένα απαλό scrub, μία φορά την εβδομάδα, είναι απαραίτητο για να καθαρίσεις τους πόρους σου από το συσσωρευμένο σμήγμα και να αφήσεις την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει. Μην το κάνεις όμως πιο συχνά, αφού θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς η πολύ συχνή απολέπιση αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος και προκαλεί έκκριση ακόμη μεγαλύτερης λιπαρότητας.
Effaclar-Mat-La-Roche-Posay-Hidratante-Matificante[1]

Effaclar Mat, La Roche Posay, €15,50

-Μια εύκολη λύση για να φρεσκάρεις το πρόσωπό σου όταν είσαι έξω είναι τα ειδικά χαρτάκια για λιπαρές επιδερμίδες, γνωστά ως blotting papers, με τα οποία μπορείς να αφαιρείς την περιττή λιπαρότητα όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις καθαρισμό. Φρόντισε λοιπόν να τα έχεις πάντα στην τσάντα σου για μια επιδερμίδα χωρίς γυαλάδες!