Και όμως η τούρτα σοκολάτας, η γλυκιά αυτή αμαρτία, μπορεί να αποτελέσει μια σχετικά υγιεινή επιλογή. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

200 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού, 2 αυγά, 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη, 50 γραμμάρια άγλυκο κακάο, 150 γραμμάρια νερό, 70 γραμμάρια ηλιέλαιο, 1 πορτοκάλι, 2 κουταλιές της σούπας ρούμι, 8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ, αλάτι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρούμι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα και χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε το λάδι, μια πρέζα αλάτι, το νερό με το κακάο και το ρούμι, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Παράλληλα κοσκινίζουμε το αλεύρι ρυζιού με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ύστερα χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.