- Διαφήμιση -

Yλικά

(4 µερίδες)
• 400 γρ. σπαγγέτι
• 8 γαρίδες Νο2
• 80 γρ. κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
• 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• 60 ml ούζο
• 200 γρ. πούλπα ντομάτας
• 200 ml ζωμό λαχανικών
• 150 ml ζωμό γαρίδας (μπισκ)
• 10 φύλλα βασιλικού φρέσκου
• 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι

- Διαφήμιση -

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Γεµίστε µια µεγάλη κατσαρόλα µε νερό, αλατίστε και αφήστε να βράσει σε µέτρια φωτιά. Ρίξτε τα σπαγγέτι, βράστε τα για 7΄ και αποσύρετε.

2. Παράλληλα ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα µεγάλο τηγάνι και αφήστε σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε τις γαρίδες και γυρίστε τις µε ένα πιρούνι ώστε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

3. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεµµύδι, αφήστε τα να σοταριστούν και σβήστε µε το ούζο.

4. Στη συνέχεια προσθέστε τους ζωµούς λαχανικών και γαρίδας, την πούλπα ντοµάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το µείγµα να πάρει µια βράση.

5. Βγάλτε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και βάλτε στο τηγάνι µε τη σάλτσα τα σπαγγέτι και το βασιλικό. Ανακατέψτε και αφήστε τη σάλτσα να βράσει σε µέτρια φωτιά για 2΄-3΄, ώστε να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, µοιράστε τα σπαγγέτι σε δύο µεγάλα βαθιά πιάτα. Τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και σερβίρετε.